DIENSTEN

Wassen en drogen
Met alleen wassen wordt de hond niet geknipt of geborsteld. Heeft uw hond een gevoelige huid of heeft uw hond klitten? Dan gebruik ik hierbij speciale shampoos. Bij het drogen grbruik ik handdoeken, handfohn en/of waterblazer.

 

Kammen/borstelen
De vacht van uw hond verzorgen door middel van  juiste kammen en borstels te gebruiken. Dit lijkt heel eenvoudig, maar is vaak een probleem doordat het te oppervlakkig gebeurt. Op het oog ziet de hond er goed uit maar in de ondervacht kunnen snel verviltingen plaats vinden. Een goede borstelbeurt neemt heel veel tijd in beslag aangezien je echt alle plekken laag voor laag moet hebben behandeld. Onderschat dit dus niet.

 

Knippen
Ik gebruik hierbij een rechte of gebogen schaar om de vacht van uw hond in model brengen.

 

Scheren
Ik gebruik hierbij een tondeuse om de vacht van uw hond in model brengen. Met behulp van verschillende scheerkoppen scheer ik in de gewenste lengte van de vacht.

 

Effileren
Is het inkorten of uitdunnen van de vacht met behulp van verschillende soorten effileerscharen.

 

Plukken/Strippen
Een plukvacht bestaat uit een zachte, wollige ondervacht met een bovenlaag van harde, draadachtige haren. De bovenlaag moet regelmatig verwijderd worden. Dit doe ik door deze haren er uit te plukken met een 'wondersteen'. Deze techniek is zeer huidvriendelijk.
Plukken is alleen mogelijk wanneer de vacht plukrijp is en deze haren los genoeg zitten om ze uit de vacht te trekken, zonder de hond pijn te doen. Als een hond geplukt is (normaal gesproken 2 x per jaar), blijft alleen de ondervacht over. U kunt uw hond ook laten strippen. Bij strippen wordt, net als bij het plukken, ook het dode haar verwijderd. Alleen wordt er dan niet 2 x per jaar de bovenlaag verwijderd maar 4 x per jaar de helft van de bovenlaag (de andere helft blijft staan). Hierdoor is uw hond niet meteen van lang naar heel kort maar ziet uw hond er goed verzorgd uit met een nog vollere vacht. Na ongeveer 3 maanden plukken we de rest van de vacht weg en ziet uw hond er wederom goed verzorgd uit. Strippen is uitermate geschikt voor honden die bijna geen ondervacht hebben.

 

Ontwollen
In de verhaarperiode, meestal voor- en najaar kunt u de hond laten ontwollen&ontklitten.
De dode haren van de hond worden met speciale borstels en kammen verwijderd door de vacht te kammen, borstelen, ontklitten en ontwollen.
Voor het ontwollen van de vacht gebruik ik een ontwolhark die de dode haren uit de onderwol haalt en de losse haren meeneemt. Dit kan alleen als de hond in de rui is, dan zit de onderwol het meeste los. Hiermee wordt de rui periode versneld. Door de haren goed met shampoo (antiklit) te wassen wordt vuil en vet verwijderd. Tijdens het uitspoelen van de shampoo laten de haren los. Met een waterblazer blaas ik al veel losse haren eruit en wordt de vacht droog.

 

Ogen of oren vrijknippen
Ziet uw hond niks meer door lange haren die over de ogen hangen of groeien er lange plukken haar uit de oren van uw hond? Dan knip ik deze naar wens vrij.

 

Nagels knippen
De nagels van uw hond zijn te lang wanneer ze de grond raken als de hond rechtop staat. Hierdoor gaan de tenen omhoog staan en ontstaat er te veel druk op de voet. Daarnaast kan een te lange nagel gaan ingroeien, afscheuren of ontsteken.

 

Voeten bijknippen
Bij langharige honden kan het gebeuren dat haren tussen de voetzooltjes te lang worden. Daardoor kan uw hond bijvoorbeeld glijden op het pakket. Uw hond kan er last van krijgen.

 

Extra opvang/uitlaatservice
Mocht u uw hond, om de een of andere reden, niet gelijk na de trimbeurt op kunnen halen? Of wilt u uw hond ivm met uw werktijd iets eerder brengen? Dan is dit mogelijk. Ik heb een ruime tuin van 80m2, een hondenren en een grote bench. Als mijn trimrooster het toe laat, kan ik uw hond uitlaten in Rembrandtpark of Vondelpark.

 

Haal-of brengservice
Ik neem contact met u op als de behandeling bijna klaar is en u uw hond weer kunt ophalen. Woont u in stadsdeel De Baarsjes? Dan is in overleg, haal- en brengservice (lopend of per fiets) mogelijk!